Możesz pomóc swojemu małżeństwu!

Skorzystaj z doświadczenia Jacka Pulikowskiego i przeczytaj obszerny, darmowy frament książki Warto być ojcem.

Forum :: Czytania na dziś :: Piątek, 18 maja 2012 r., imieniny Alicji, Feliksa, Eryka

Powrót do strony głównej

WSPÓLNOTA

AKTUALNOŚCI

ŻYCIE KOŚCIOŁA

CZYTELNIA

Rozważania o wierze - twarda oprawa
ks. Tadeusz Dajczer
Rozważania o wierze - twarda oprawa

Światowy bestseller; książka przetłumaczona na kilkadziesiąt języków. Niekonwencjonalne spojrzenie na wiarę w rzetelnym ujęciu teologii życia wewnętrznego. Ks. Tadeusz Dajczer - założyciel i główny animator Ruchu Rodzin Nazaretańskich - dzieli się doświadczeniem kierownictwa duchowego.

Czytaj więcej »

Forum

AutorWiadomość

Broda

administrator

Broda

dołączył/a: 0000-00-00

do góry

Potrzeba mistrza - autorytetu
Temat mocno zainspirowany: czy odczuwacie pragnienie bycia prowadzonym przez człowieka - mistrza. Kogoś kto byłby autorytetem. A może ktoś z was zna takiego człowieka i mógłby sie podzielić swoimi doświadczeniami?

artur

artur

dołączył/a: 2006-12-18

na dół

Osobiście mam ogromną potrzebę spotykania autorytetów w życiu. Tu nie odnoszę się wprost do indywidualnego prowadzenia przez mistrza.
Mam takie wrażenie, że wśród starszego pokolenia niewielu jest takich gigantów. Szkoda, bo to w jakiś sposób odbija się na kondycji młodego pokolenia. Oczywiście zdarzają się tacy. I dzięki Bogu spotykam ich. Nawet jeżeli nie mam bliskiego z nimi kontaktu to ich bagaż ŻYCIA i PODEJŚCIE do człowieka robią na mnie wrażenie.

A tu i mnie przybywa lat. I nie daje spokoju to czy ja dość w moim życiu będę jakoś potwierdzeniem poszukiwań dla młodszych. Przecież samemu nie otrzymało się w nadmiarze tego...

Z drugiej strony nie to jest celem życia. To, że bp. Dajczak jest jaki jest oczko to "efekt" jego osobistej relacji z Bogiem. A jest gigantem. Pamiętam jedno z pierwszych spotkań Bp. Edwarda na Przystanku Jezus. Stał on w najlepsze, bez obciachu, po grochówę wojskową w ogonku. Poza tym tego człowieka warto spotkać...

<<Słudzy nieużyteczni, przybrane dzieci>>
Google
Web Pustynia

Księgarnia religijna

OSTATNIO DODANE Nowe!

LOGOWANIE

Dziennik pokładowy
John Eldredge
Dziennik pokładowy

Czytaj więcej

Nasz profil na Nasza-klasa.pl

Przeczytaj więcej o naszej płycie. Dowiedz się, gdzie ją możesz kupić.

topAPOSTOL - ranking stron chrześcijanskich ranking stron katolickich

Książki ks. Pawlukiewicza | Encykliki | Parafie | Zielona Góra | święta obowiązkowe | Parafie Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej | Jacek Pulikowski | Książki Jacek Pulikowski
| okapy kuchenne | ogrodzenia stalowe | bramy segmentowe | okna pcv | fotograf katowice | gra fantasy | ogrodzenia | ogrodzenia

© Pustynia w Mieście & Brodex 2009