Możesz pomóc swojemu małżeństwu!

Skorzystaj z doświadczenia Jacka Pulikowskiego i przeczytaj obszerny, darmowy frament książki Warto być ojcem.

Forum :: Czytania na dziś :: Piątek, 18 maja 2012 r., imieniny Alicji, Feliksa, Eryka

Powrót do strony głównej

WSPÓLNOTA

AKTUALNOŚCI

ŻYCIE KOŚCIOŁA

CZYTELNIA

Nowy Testament - miękka oprawa, mały format

Nowy Testament - miękka oprawa, mały format

Najnowszy przekład z języków oryginalnych wraz z komentarzem opracowany przez Zespół Biblistów Polskich z inicjatywy Towarzystwa św. Pawła.

Czytaj więcej »

Forum

AutorWiadomość

Broda

administrator

Broda

dołączył/a: 0000-00-00

do góry

Wspomnienia z Eucharystii
Stoję w kamiennej grocie. Z tyłu wyjście, pada przez nie światło, dużo światła, gdyż jest to bardziej wnęka w skale niż grota. Stoję przy ścianie, po lewej stronie. Przede mną kilkanaście osób. W brązowej narzucie Piotr. Dalej Jan i pozostali. W najgłębszym miejscu groty stoi kamienny stół – ołtarz. Przed nim Jezus. Trzyma chleb i mówi:

Bierzcie i jedzcie, to jest Ciało moje, które za was będzie wydane:
to czyńcie na moją pamiątkę.

Wszyscy patrzymy w ciszy i skupieniu, mam w sobie wielki pokój.
Znów zamykam oczy, kiedy otwieram wciąż jestem w naszym Oratorium, wokół moja wspólnota. Patrzymy w ciszy i skupieniu. Ksiądz Mariusz trzyma w górze Chleb – Corpus Christi. To samo miejsce, ten sam czas, ta sama pamiątka, ta sama ofiara. Ten sam Chrystus. Amen.
Google
Web Pustynia

Księgarnia religijna

OSTATNIO DODANE Nowe!

LOGOWANIE

Żyć Eucharystią
Ks. Winfrid Wermter
Żyć Eucharystią

Czytaj więcej

Nasz profil na Nasza-klasa.pl

Przeczytaj więcej o naszej płycie. Dowiedz się, gdzie ją możesz kupić.

topAPOSTOL - ranking stron chrześcijanskich ranking stron katolickich

Książki ks. Pawlukiewicza | Encykliki | Parafie | Zielona Góra | święta obowiązkowe | Parafie Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej | Jacek Pulikowski | Książki Jacek Pulikowski
| okapy kuchenne | ogrodzenia stalowe | bramy segmentowe | okna pcv | fotograf katowice | gra fantasy | ogrodzenia | ogrodzenia

© Pustynia w Mieście & Brodex 2009