Pustynia w Mieście

Pustynia w Mieście » Forum » Forum ogólne » Na luzie » Rekolekcje dla Prezbiterów

Rekolekcje dla Prezbiterów

AutorWiadomość

busia

do góry

Przesyłam dla zainteresowanych:

10 - 14 września Przedborów k. Ostrzeszowa

"Napełnieni całą Pełnią Bożą" (por. Ef 3, 19b) - rekolekcje kontemplatywne dla prezbiterów

Jeśli ksiądz doświadcza swego rodzaju "wypalenia", liturgia staje się rutyną, a działania duszpasterskie przestają przynosić radość, to dzieje się tak być może dlatego, że jest wezwany przez łaskę do wejścia w głębię kontemplacji.

Na nasze rekolekcje zapraszamy prezbiterów, którzy chcą pogłębić swoje życie wewnętrzne poprzez podjęcie modlitwy kontemplacyjnej.

Rekolekcje odbywają się w milczeniu, czemu sprzyja zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych. Prosimy o to, aby zgłaszali się wyłącznie księża chcący przeżyć w ciszy i indywidualnie spotkanie z Łaską. Bardzo zależy nam na utrzymaniu rzeczywistej ciszy zewnętrznej i wewnętrznej.

Opierając się na tradycyjnym nauczaniu doktorów Kościoła, poprzez Lectio Divina wejdziemy wspólnie w praktykę modlitwy kontemplacyjnej.

Ostatni dzień (po wyjściu z milczenia) poświęcony będzie refleksji na temat sytuacji Kościoła w Polsce i Europie oraz intuicjom pastoralnym.

Miejsce: Ośrodek Caritas, Przedborów 1, 63 - 510 (koło Ostrzeszowa)

Prowadzący: ks. Wacław Grądalski - ojciec duchowny seminarium Diecezji Koszalińsko - Kołobrzeskiej, opiekun duchowy wspólnoty Cenacolo w Polsce oraz Marcin Gajda

szczegóły:
http://www.gajdy.pl//index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=55

LOGOWANIE

O WSPÓLNOCIE

AKTUALNOŚCI

ŻYCIE KOŚCIOŁA

CZYTELNIA

Dziwna książka o depresji

Dziwna książka o depresji

Trzy lata „nieżycia” w depresji i uzależnieniu od alkoholu, próby odejścia i trudne chwile powrotów do niechcianego świata to czas, kiedy nabierałem gotowości do tego, by zobaczyć, że nie mam nic do stracenia, wybierając jakąkolwiek nową drogę. Niby taki prosty bilans, jeżeli posłużymy się rozumem.

Księgarnia religijna Izajasz

© Pustynia w Mieście & Brodex 2025 r.